Αυτό το thread είναι αφιερωμένο στην συζήτηση των τακτικών και των στρατηγικών που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για Βραχυχρόνιες τοποθετήσεις. Συζητήστε ελεύθερα και εμείς θα κάνουμε τις παρατηρήσεις/παρεμβάσεις μας όπου θεωρούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε την λογική σας.
Καλησπέρα σε όλους!
Κατ' αρχάς να πω το παράπονο μου... Οι Έλληνες traders έχουν μια μυστικοπάθεια σχετικά με τον τρόπο που forexάρουν. Υπάρχει μια λαθεμένη αντίληψη ότι όταν κάποιος κερδίζει, κάποιος άλλος χάνει... πράγμα που δεν είναι ΑΛΗΘΕΣ, αλλά ίσως το αναλύσω σε άλλο thread.
Κάνοντας την αρχή, θέλω να μοιραστώ ένα συστηματάκι, που ανακάλυψα τυχαία, το δοκίμασα και είμαι έτοιμος να το εφαρμόσω και στον live λογαριασμό μου πλέον.
Το setup είμαι απλό:
Δουλεύει (μετά από πολλά crash test) στο EURUSD
Timeframe: Από μια ώρα και πάνω. Σε μικρότερα timeframes θέλει πολύ προσοχή στη διαχείρηση θέσεων.
Δεικτες: ο πασίγνωστος SAR και ο TrendMagic (ένας δείκτης που συνδιάζει τον CCI και τον ATR).
Παίρνουμε θέση όταν ΚΑΙ οι δύο δείκτες δείξουν το ίδιο χρώμα και βγαίνουμε όταν ένας από τους δύο αλλάξει ή βάζοντας ένα profit που μας ικανοποιεί (εμπειρικά, σε ωριαίο γράφημα τα 40 pips είναι αποδοτικά). Επίσης, χρειάζεται λίγο προσοχή όταν έχουμε πλάγια κίνηση. Μετράμε το range και τοποθετούμε ανάλογα το profit.
Παραθέτω τον Trend Magic (που δεν είναι στους προεγκατεστημένους της TS II, καθώς και ένα screenshot.
Με χαρά θα δεχτώ τις παρατηρήσεις, τις ερωτήσεις αλλά και προτάσεις.
ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ σε όλους!!!
kalispera stop loss pou benei peripou? to dokimazo kai tha sas po ta apotelesmata.efxaristo pantos gia thn idea))))
Το stop loss εξαρτάται από τη διάθεση ρίσκου. Συνήθως, (σε ωριαίο γράφημα πάντα) βάζω stop loss 80 pips με 40 profit, όμως είναι καθαρά τυπικό, για ασφάλεια. Φροντίζω να κλείνω τη θέση όπως έχω αναφέρει, όταν ένας από τους δύο δείκτες αλλάξει χρώμα.
Από την άλλη εβδομάδα, θα αναρτήσω και σχετική στρατηγική. Αυτή τη στιγμή όμως τελειώνω τις δοκιμές.
(γνώμη μου έιναι ότι ΚΑΝΕΝΑ αυτοματοποιημένο σύστημα δεν είναι αποδοτικό σε βάθος χρόνου).
Ναι, χρησιμοποιώ φίλτρα σε όποια κίνηση κάνω. Για το συγκεκριμένο προτείνω ΕΜΑ 55.
Σημείωση:
Για μένα δεν υπάρχει ΕΜΑ 40. Έχω παρατηρήσει (αν και δεν ξέρω γιατί ακριβώς συμβαίνει), ότι οι Δείκτες (Μέσοι όροι, Τάσης, ισχύος) λειτουργούν καλύτερα με αριθμούς fibonacci (0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233). Αντίθετα οι ταλαντωτές λειτουργούν ημερολογιακά (7, 14, 21, 28....)
Καλησπέρα και σε σένα!
Λοιπόν, είναι πολύ απλό. O TrendMagic, παίρνει τιμές από τους γνωστούς CCI, ATR. Οι τιμές είναι οι κλασσικές δεν αλλάζεις τίποτα (50, 5). Όταν η τιμή "πιάνει" αυτά τα επίπεδα προς τα πάνω ή προς τα κάτω, σου δίνει το αντίστοιχο σήμα.
Τον έκανες εισαγωγή? Έχεις κάνει καμια συναλλαγή? (σε demo πρώτα!!!)
Αλλά εσένα δεν πρέπει να σε πολυαπασχολεί τι κάνει, αλλά... τι σου δίνει....
Δοκίμασέ το και πες μου.
ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ!!!
Ναι...έκανα εισαγωγή και έχω κάνει συναλλαγές την Παρασκεύη έβγαλα 315 pips σε 4 ζεύγη. Όλο το σαββατοκύριακο έψαχνα για το σιγκεκριμένο θέμα τόση βλακεία που διάβασα μπερδεύτικα. Σχετίκα με το demo, έχω χάσει αρκετά απο το live έχω να το ανοίξω 2 μήνες. Μέχρι να πιστώ στο demo δεν το πηράζω live.
Όπως είχα υποσχεθεί, συνάπτω τον ΕΑ που αφορά στη στρατηγική SAR + TrendMagic.
Τα τεστ είναι αποκαρδιοτικά (όπως το περίμενα και το έχω αναφέρει στην ενότητα για τα αυτοματοποιημένα συστήματα), καθώς σε ωριαίο γράφημα EUR/USD για το δεύτερο εξάμηνο 2010 το κέρδος ήταν περίπου 800 - 1000 ευρώ, ενώ δουλεύοντας σε DEMO έβγαλα το ίδιο ποσό σε 3 μήνες, αποφεύγοντας τις ώρες από 21:00-07:00 και τις ημέρες με χαμηλό volatility. (setup: EUR/USD, 1H, profit 30 pips, loss 50 pips, αρχικο κεφάλαιο 5000 ευρώ)
Καλησπέρα σας.
Θέλω να ρωτήσω κάτι. Απλός δεν μπορώ να ανοίξω νέο θέμα και αναγκάστηκα να το εμφανίσω στην στήλη εδώ (όπου και ταιριάζει πιο πολύ η ερώτηση μου).
Παρακολουθούσα παλιά τα σήματα για συναλλαγές στην σελίδα σας στο FXCM.gr στην στήλη trading signals. Αυτή η στήλη δεν υπάρχει πλέον. Τότε δημοσιεύατε και το αποτέλεσμα των προτεινόμενων συναλλαγών. Τώρα έχετε τις προτάσεις των αναλυτών στην νέα σελίδα σας. Και πραγματικά χαίρομαι που υπάρχουν και αυτές οι προτάσεις. Ωστόσο υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθουμε τα αποτελέσματα αυτών των συναλλαγών. Δηλαδή εάν ακολουθούσα πιστά τις προτάσεις των αναλυτών πιο θα ήταν το αποτέλεσμα μου; Αντιλαμβάνομαι ότι πιθανόν αυτό που ρωτάω να μην υπάρχει τρόπος να το μάθω. Εάν όμως δεν ρωτήσω σίγουρα δεν θα το μάθω.
Δηλαδή ο Joel Kruger ή κάποιος άλλος ανναλυτης πόσα pip έχει το χρόνο;
Από ότι καταλαβαίνετε ενδιαφέρομαι για τις προτάσεις των αναλυτών και θα χαιρόμουν εάν είναι αποτελεσματικές και κερδοφόρες. Επίσης θέλω πιστεύω ότι ακολουθώντας της προτάσεις των αναλυτών και με τις λίγες βασικές γνώσεις που λίγο πολύ έχουμε μπορούμε να βελτιωθούμε και να αντιληφθούμε καλύτερα τον τρόπο σκέψεις ενός επαγγελματία αναλυτή.
Καλησπέρα σας.
Θέλω να ρωτήσω κάτι. Απλός δεν μπορώ να ανοίξω νέο θέμα και αναγκάστηκα να το εμφανίσω στην στήλη εδώ (όπου και ταιριάζει πιο πολύ η ερώτηση μου).
Παρακολουθούσα παλιά τα σήματα για συναλλαγές στην σελίδα σας στο FXCM.gr στην στήλη trading signals. Αυτή η στήλη δεν υπάρχει πλέον. Τότε δημοσιεύατε και το αποτέλεσμα των προτεινόμενων συναλλαγών. Τώρα έχετε τις προτάσεις των αναλυτών στην νέα σελίδα σας. Και πραγματικά χαίρομαι που υπάρχουν και αυτές οι προτάσεις. Ωστόσο υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθουμε τα αποτελέσματα αυτών των συναλλαγών. Δηλαδή εάν ακολουθούσα πιστά τις προτάσεις των αναλυτών πιο θα ήταν το αποτέλεσμα μου; Αντιλαμβάνομαι ότι πιθανόν αυτό που ρωτάω να μην υπάρχει τρόπος να το μάθω. Εάν όμως δεν ρωτήσω σίγουρα δεν θα το μάθω.
Από ότι καταλαβαίνετε ενδιαφέρομαι για τις προτάσεις των αναλυτών και θα χαιρόμουν εάν είναι αποτελεσματικές και κερδοφόρες. Επίσης θέλω πιστεύω ότι ακολουθώντας της προτάσεις των αναλυτών και με τις λίγες βασικές γνώσεις που λίγο πολύ έχουμε μπορούμε να βελτιωθούμε και να αντιληφθούμε καλύτερα τον τρόπο σκέψεις ενός επαγγελματία αναλυτή.
Φιλικά,
Αχιλλέας
Καλησπέρα,
Αχιλλέα αν θέλεις να μετρήσεις τις αποδόσεις που έχουν τα συστήματα μπορείς να πας στο dailyfx+ όπου εκεί για κάθε στρατηγική που εφαρμόζεται μπορείς να δεις πόσα είναι τα κέρδη της ή και αντίστοιχα οι ζημιές. Τρόπος για να μετρήσεις τις αποδόσεις των αναλυτών από τις προτάσεις τους δεν υπάρχει. Εκτός αν θέλεις να το κάνεις επιβεβαίωση από μόνος σου. Το λεγόμενο 'χειροκίνητο backtest' με απλά λόγια. Αυτό που επίσης μπορείς να κάνεις είναι να τσεκάρεις τις αναλύσεις και να προσπαθείς να τις αντιληφθείς και με το δικό σου κριτήριο για τις αγορές εάν το επίπεδο της τεχνικής ανάλυσης που έχεις είναι εξαιρετικο.
Καλησπέρα σας.
Καλησπέρα σας, ο λόγος που δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα είναι πως υπάρχει ο περιορισμός των 6 posts. Το έχουμε σαν όριο, κυρίως για να αποφύγουμε φαινόμενα κακόβουλου spam.
Κάντε μερικά posts ακόμα και θα χαρούμε να διαβάσουμε και τα δικά σας θέματα.
.....................
..................
Καλημέρα!
Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω, γιατί ακόμα κι αν υπήρχε στατιστική, δεν λέει την αλήθεια... χρησιμοποιώντας δύο πραγματικά παραδείγματα από τη δική μου μικρή πείρα. Παράδειγμα 1ο:
Βγάζει ένα alert η fxgreece. EURUSD sell @ 1.3840, limit 1.3700, stop 1.3900. Ακολουθώ, με τη διαφορά ότι στο 1,3740 παρατηρώντας δύο μέσους όρους, είδα ότι η τάση εξασθενούσε. Αφού, λοιπόν, είχα 100 pips καλύπτοντας σχεδόν 2/1 το ρίσκο profit/loss, κλείνω τη θέση. Η τιμή πέφτει μέχρι το 1,3715-20 περίπου και αντιστρέφεται κλείνοντας τελικά -60 (!!!). Στα στατιστικά, η θέση θεωρείτε χαμένη. Στην πραγματικότητα όμως καταλαβαίνει κανείς πολύ εύκολα ότι δεν ανταποκρίνεται, αφού για 15 μόλις pips χάθηκε η θέση. Από την άλλη εγώ με την ΙΔΙΑ εκτίμηση έβγαλα 100 pips... Συμπέρασμα, με το να σου πει ο "Χ" Kruger ότι σε ένα χρόνο είχα 2000 pips ή είχα 250 χαμένες και 600 κερδισμένες θέσεις δεν λέει τίποτα!!! Παράδειγμα 2ο:
Στο topic για τη συζήτηση των αγορών είχα προτείνει μια πώληση με βάση την αδυναμία δημιουργίας κορυφής. Με τη μέθοδο fibonacci έδινα ένα profit γύρω στα 100 pips (δεν μπορώ να το βρω ακριβώς, αν το βρω θα το παραθέσω γιατί είχα και σχηματικά δεδομένα). Ο κύριος Αντωνάκος (χρόνια απασχολούμενος και συνεργάτης της FXCM), είχε κάνει την παρατήρηση ότι η τιμή όχι απλά δεν θα πέσει, αλλά θα ανέβει αρκετά ψηλά. Αποτέλεσμα? Η τιμή έπεσε κάτω από εκεί που την είχα ορίσει και στη συνέχεια ξεκίνησε ένα τρελό ράλι. Συμπέρασμα: Και οι δύο είχαμε δίκιο (!!!). Εγώ σε ωριαίο γράφημα, επαληθεύτηκα με την πτώση που είδα. Ο κ. Αντωνάκος σε τετράωρο και με βάση το ημερήσιο, επαληθεύτηκε, αφού τα 100~ pips που έκανε προς τα κάτω, ήταν μια μικρή διόρθωση για την εκτίμηση που είχε κάνει.... Γενικό συμπέρασμα (από τη μικρή μου πείρα): Οι εκτιμήσεις είναι ΜΟΝΟ τροχειοδεικτικό και από κει και πέρα ο καθένας μας, οργανώνει τη θέση ανάλογα με το ζητούμενο profit αλλά και την ανάληψη ρίσκου!
Ελπίζω να βοήθησα με τον τρόπο μου...
Φιλικά
PanoS
Last edited by alepan72; 08-09-2011 at 04:23 AM.
Reason: ορθογραφικός έλεγχος
Disclaimer: Trading foreign exchange on margin carries a high level of risk, and may not be suitable for all investors. The high degree of leverage can work against you as well as for you. Before deciding to trade foreign exchange you should carefully consider your investment objectives, level of experience, and risk appetite. The possibility exists that you could sustain a loss of some or all of your initial investment and therefore you should not invest money that you cannot afford to lose. You should be aware of all the risks associated with foreign exchange trading, and seek advice from an independent financial advisor if you have any doubts. Any opinions, news, research, analyses, prices, or other information contained on this website is provided as general market commentary and does not constitute investment advice. Forex Capital Markets LLC. will not accept liability for any loss or damage, including without limitation to, any loss of profit, which may arise directly or indirectly from use of or reliance on such information.