DailyFX Home | Español | Français | 中文 | Deutsch | Italiano | العربية | Sverige | Ελληνικά

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Ράλι Αυστραλίας...

Καλημέρα σε όλους. Το AUD ξεπέρασε και το 1,0800 και όλα δείχνουν ότι θα πάει για το ιστορικό υψηλό στα 1,1079. Η RBA τα είδε όλα ρόδινα σήμερα το πρωί και δεν χαμήλωσε τα επιτόκια. Η Ινδία μείωσε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη. Αν οι Αυστραλοί κάνουν λάθος θα αναγκαστούν σε συνεχόμενες μειώσεις επιτοκίων. Θεμελειωδώς και τεχνικά, το νόμισμα είναι 'πανάκριβο'.
    Christos Alonistiotis
    Market Analyst

DailyFX Hellas
    E: ch.alonistiotis@dailyfx.gr

ThomasNotas's Avatar
    ThomasNotas is online now Member ThomasNotas is an unknown quantity at this time
    Καλημέρα κ.Αλωνιστιώτη. Πιστεύω να βάλατε εντολή OCO..

Quote Originally Posted by ThomasNotas View Post
    Καλημέρα κ.Αλωνιστιώτη. Πιστεύω να βάλατε εντολή OCO..
    Άδειο το βιβλίο εντολών μου!!! Θα προτιμούσα να αγοράζω Puts με strike price το 1,1500!
    Christos Alonistiotis
    Market Analyst

DailyFX Hellas
    E: ch.alonistiotis@dailyfx.gr

Και μια διαγραμματική εικόνα του τι εννοεί ο Χρήστος.

Στο 4ωρο το ανοδικό κανάλι είναι εμφανές και απόλυτα επιβεβαιωμένο ως τώρα:

Και στο ημερήσιο φαίνεται ξεκάθαρα πως αν η ισοτιμία "κρατήσει" τα τρέχοντα επίπεδα της, ο μόνος στόχος είναι τα ιστορικά υψηλά:

Kostantinos Anthis
    Forex Education & Seminars

FXCM Hellas
    T: 210 9690406/8
    E: k.anthis@fxcm.gr

ThomasNotas's Avatar
    ThomasNotas is online now Member ThomasNotas is an unknown quantity at this time
    Να μη περιμένουμε μια σημαντική διόρθωση πρώτα?

Quote Originally Posted by ThomasNotas View Post
    Να μη περιμένουμε μια σημαντική διόρθωση πρώτα?
    Εγώ προσωπικά κάθε διόρθωση θα την έβλεπα σαν ευκαιρία να αγοράσω ξανά, μόνο μια κίνηση κάτω από την στήριξη στο 4ωρο γράφημα (1,0670-90) μπορεί να με βάλει σε δεύτερες σκέψεις...
    Kostantinos Anthis
    Forex Education & Seminars

FXCM Hellas
    T: 210 9690406/8
    E: k.anthis@fxcm.gr

ThomasNotas's Avatar
    Με έχετε μπερδέψει τώρα. Από τη μια εσείς με τα λεγόμενα σας και η τελευταία πορεία των αγορών που αγνοεί κάθε αρνητικό γεγονός και από την άλλη η καθημερινή τεχνική ανάλυση της Dailyfx που "βλέπει την ισοτιμία στο 1,0100

Η πρόσφατη άνοδος δείχνει ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με την ισοτιμία να έχει προσεγγίσει σημαντική αντίσταση στα 1,0700. Η γενικότερη άποψή μας για την ισοτιμία παραμένει εξαιρετικά πτωτική και περιμένουμε ισχυρή πτώση προς την περιοχή της ισότητας, τις επόμενες εβδομάδες. Η τεχνική εικόνα είναι ακραία υπεραγορασμένη και ένα ημερήσιο κλείσιμο κάτω από το 1,0700 θα ενθάρρυνε τις πτωτικές προοπτικές.

Προσωπικά το βλέπω δύσκολο η ισοτιμία να ξεπεράσει το 1,1000. Έχετε αναφερθεί σε προήγουμενα άρθρα πως ακόμα και αν ολοκληρωθεί το PSI Ελλάδα θα βγουν στην επιφάνια νέα προβλήματα της Ευρωζώνης. Επίσης η Moodys προειδοποίησε για επέκταση της κρίσης στην Ασία και την Αυστραλία.

a.liontos is offline Gold Member a.liontos is an unknown quantity at this time
    Μετά την διάσπαση του 1,077 πιστεύω ότι η αγορά είναι μια καλή κίνηση. Εάν υπολογίσουμε και την διάσπαση του EUR/USD στο 1,323 τότε το ελάχιστο που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να μείνει flat. Σίγουρα η τοποθέτηση short είναι λάθος αυτή την χρονική στιγμή. Ο κίνδυνος της απώλειας είναι βέβαια υπαρκτός αλλά πολλές φορές μας δημιουργούν μεγαλύτερες ανασφάλειες τα κέρδη που έδωσε η ισοτιμία έως τώρα παρά η τεχνική εικόνα.

ThomasNotas's Avatar
    Αυτή τη χρονική στιγμή, ναι συμφωνώ, η τοποθέτηση short είναι λάθος. Μεσοπρόθεσμα πιστεύω θα βγούνε στην επιφάνεια όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που ταλαιπωρούνε την Ευρωζώνη. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα στην Ευρωζώνη και όλοι το ξέρουμε. Όπως επίσης ξέρουμε πως έχουν βάλει πολλές φορές την Ελλάδα μπροστά για να καλύψουν τα δικά τους προβλήματα.

Είχατε αναφερθεί σε άλλο σχόλιο σας σε ένα βιβλίο που διαβάζετε σχετικά με την ψυχολογία του trading. Είναι εύκολο να μου πείτε τον τίτλο του βιβλίου?

Καλημέρα.
    Στο βιβλίο που αναφέρομαι είναι γερμανικό και σε γερμανική γλώσσα. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει στα ελληνικά. Βέβαια αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σου δώσω την ιστοσελίδα από όπου το αγόρασα. Θεωρώ ότι με βοήθησε αρκετά να καταλάβω τα συνεχόμενα λάθη που κάνω ακόμα. Δηλαδή αρχίζω και καταλαβαίνω σε ποια συναλλαγή έκανα λάθος και σε ποια απλός δεν βγήκε το αποτέλεσμα. Όμως ακόμα δεν μπόρεσα να διορθωθώ και να σκέφτομαι μόνο τεχνικά και όχι συναισθηματικά. Αυτό είναι το κομμάτι στο άρθρο στο forum, όπως και στο βιβλίο, όπου αναφέρετε η συνέπεια.

http://www.amazon.de/Das-gro%C3%9Fe-...8692762&sr=1-1

Εάν ψάξεις και άλλο πιθανόν να το βρεις σε αγγλική γλώσσα.
    Φιλικά,
    Αχιλλέας Λιόντος

ThomasNotas's Avatar
    Ευχαριστώ πολύ, θα ψάξω να το βρω και στα αγγλικά. Και εγω έχω το ίδιο πρόβλημα, σκέφτομαι τεχνικά. Έχω για παράδειγμα κόλλημα με τον slow stochastic και έχω χάσει σημαντικές ευκαιρίες. Όπως χθες το απόγευμα στο EUR/USD, το 4hour ηταν στο υπεραγορασμένο επίπεδο και δεν τολμούσα να μπω σε ράλι 150pips. Σήμερα το πήρα απόφαση, αφού δεν μπορώ να κόψω τον τεχνικό τρόπο σκέψης, σε ανόδους όπως οι χθεσινές να μπαίνω σε μικρές 5min διορθώσεις. Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε.

Νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις είναι ο συναισθηματικός τρόπος και όχι ο τεχνικός. Διότι τεχνικά έχεις μια τακτική και αυτή την τακτική την ακλουθείς «βρέξει, χιονίσει». Δηλαδή ότι σου λένε οι κανόνες της τεχνικής τακτικής τους ακολουθείς κατά γράμμα. Αυτό είναι η συνέπεια. Πολλές φορές θα έχεις και συνεχόμενες ζημιές, αλλά με την συνέπεια θα έχεις και τα κερδοφόρα αποτελέσματα στην συνέχεια. Οπότε αυτό που πρέπει να ξεπεράσουμε είναι το να αλλάζουμε τακτική κάθε λίγο και λιγάκι. Ακολουθούμε αυστηρά τον κανόνα της τακτικής μας.

Εγώ έχω κατασταλάξει σε μια τακτική. Το πρόβλημα μου είναι η συνέπεια. Αυτό προσπαθώ να διορθώσω. Π.χ. εχθές υπήρχε η διάσπαση του AUD-USD, για εμένα η διάσπαση και η συνέχεια της τάσης ήταν ψυχολογικά απαγορευτική, δεν είχα το θάρρος να αγοράσω την ισοτιμία. Άσχετα που έγραψα άλλα στο forum. Τα γράφω για να τα διαβάζω και εγώ, μπας και ξυπνήσω. Μου φαινόταν λογικό ότι μετά από μια τέτοια άνοδος θα έρθει και η διόρθωση. Την ίδια σκέψη είχα και στο 1,044 και στο 1,057. Το αποτέλεσμα το βλέπεις. Με τους τεχνικούς κανόνες που έθεσα σε εμένα θα έπρεπε να είχα αγοράσει την ισοτιμία το αργότερο στο 1,044. Αρά καταλήγουμε και πάλι σε αυτό που μας γράφει ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίο όπως και στην μαγική λέξη «συνέπεια», κατά την άποψή μου, στο άρθρο στο forum.

Φιλικά,
    Αχιλλέας Λιόντος

ThomasNotas's Avatar
    Λες δηλαδή το κόλλημα να είναι τελικά καλό? Πράγματι έχω αυτή την τακτική όπως λες «βρέξει, χιονίσει». Χρειάζεται συνέπεια, υπομονή, συνέπεια, υπομονή...
    Στην ηλικία που είμαι (24 ετών) κάνω υπεράνθρωπες να είμαι συνεπής και υπομονετικός. Ειδικά όταν χάνω μια ευκαιρία στο 4hour μου έρχεται να φάω τα ρούχα μου μιας και πρέπει να περιμένω περίπου 1+ ημέρα μήπως εμφανιστεί κάποια άλλη ευκαιρία. Τώρα περιμένω να διορθώσουν λίγο οι ισοτιμίες για να αγοράσω.

Ξέρεις, σίγουρα δεν είμαι ο κατάλληλος για να σου κάνω μαθήματα για το trading. Όπως έγραψα και πριν τα γράφω για να τα διαβάζω και ο ίδιος. Ωστόσο μετά από ένα χρόνο στο forex μου φαίνεται λογικό να ακολουθείς με συνέπεια κάποιους κανόνες. Ούτως ή άλλως και με έναν απλό κινητό μέσο όρο θα μπορούσες να έχεις κερδοφόρες συναλλαγές (και αυτό το γράφει το άρθρο στο forum) αλλά χρειάζεται η συνέπεια για να έρθουν τα αποτελέσματα.

Αχιλλέας Λιόντος

ThomasNotas's Avatar
    Χαχα! Μα δε ζητάω μαθήματα! Συζήτησουμε κανουμε. Πάντως για να φτάσεις στο σημείο να έχεις σταθερά κέρδη από ένα κινητό μέσο όρο πρέπει να έχεις αρκετές ώρες εξάσκηση πιάνοντας κατά κανόνα μεγάλες κινήσεις. Πιστεύω ότι δουλεύει από 4 hour charts και πάνω.