Από χθες το απόγευμα που έκλεισε το πρώτο κόκκινο κερί είμαι short από το 0,8375 με 5k . Nα την αφήσω ανοικτή τη θέση μου ή να πάρω τα κέρδη και να περιμένω να διορθώσει για να πουλήσω πάλι?
Εχει αρχίσει να διαμορφώνεται το πρώτο πράσινο κερί στο τετράωρο και ο SSD δινει σημα για αγορά.
Από χθες το απόγευμα που έκλεισε το πρώτο κόκκινο κερί είμαι short από το 0,8375 με 5k . Nα την αφήσω ανοικτή τη θέση μου ή να πάρω τα κέρδη και να περιμένω να διορθώσει για να πουλήσω πάλι?
Εχει αρχίσει να διαμορφώνεται το πρώτο πράσινο κερί στο τετράωρο και ο SSD δινει σημα για αγορά.
Εξαρτάται τι στόχο έχεις βάλει για το συγκεκριμένο trade. Αν είσαι βραχυπρόθεσμος θα πρέπει να κινηθείς αναλόγως. Αν όμως έχεις μπει από χθες μπορείς απλά να διαχειριστείς τη θέση σου κάνοντας βραχυπρόθεσμο trading με ένα μικρό ποσό της ίδιας θέσης και αφήνοντας το μεγαλύτερο ανέπαφο. Αν για κάποιο λόγο έρθεις στο μηδέν με την αρχική φεύγεις. Αν όμως η τάση εξελιχθεί θα έχεις σημαντικά κέρδη...
H θέση έκλεισε και περιμένω διόρθωση. Εξάλου ο στόχος μου ήταν να κατέβει ο SSD στο 4hour και να αρχίσει να διαμορφώνει πράσινο κερί. Kατέβηκε, οπότε γεια σας
Καλημέρα.
Χαίρομαι για το μήνυμα σου στο NZD/USD. Θέλω να ανοίξω μια θέση. Και εδώ μου δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα.
Με πιο χρονικό ορίζοντα ανοίγουμε θέση;
Το στοπ στο πρέπει να μπει στο 0,8430; Δηλαδή λίγο πάνω από το προηγούμενο ψιλό;
Σε ευχαριστώ,
Αχιλλέας Λιόντος
Εγω χρησιμοποιω τα 4hour. Συμφωνα με το Fibonacci τα ποσοσστο διορθωσης 0,382 (αναμεσα στο υψηλο 0,8423 και στο χαμηλο 0,8247) βρισκεται στο 0,8355 οπου θα ανοιξω θεση sell. To στοπ μου θα μπει λιγο πιο πανω απο το υψηλο σημειο δηλαδη στο 0.8427.
Καλημέρα.
Χαίρομαι για το μήνυμα σου στο NZD/USD. Θέλω να ανοίξω μια θέση. Και εδώ μου δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα.
Με πιο χρονικό ορίζοντα ανοίγουμε θέση;
Το στοπ στο πρέπει να μπει στο 0,8430; Δηλαδή λίγο πάνω από το προηγούμενο ψιλό;
Σε ευχαριστώ,
Αχιλλέας Λιόντος
Ο χρονικός ορίζοντας δεν είναι κάτι που το καθορίζουμε από την αρχή της επένδυσης γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε αν τελικά μπαίνουμε στη σωστή χρονική στιγμή. Η επένδυση κατά τη δική μου στρατηγική 'σπάει' στα τρια. Βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη, μακροπρόθεσμη. Όλα ξεκινούν από το βραχυπρόθεσμο. Αν η θέση συνεχίσει να εξελίσσεται υπέρ μου τότε παίρνω τα κέρδη που έχω στο βραχυπρόθεσμο και αφήνω τη θέση να τρέξει. Στη συνέχεια κοιτάω να κάνω το ίδιο μέχρι η θέση να δώσει σημάδια εξάντλησης. Εκεί φεύγω. Στο μεταξύ λόγω της υποχρεωτικής διαχείρισης που γίνεται σε όλη αυτή τη διαδικασία, έχω πάντα διαθέσιμο κεφάλαιο με το οποίο εκμεταλλεύομαι άλλες ευκαιρίες. Για το συγκεκριμένο ζεύγος το stop loss θα το έβαζα 25-30 pips πάνω από το σημερινό υψηλό αλλά στο κλείσιμο της σημερινής ημέρας.
Πούλησα στο 0,830. Περιμένω να δω τι θα γίνει. Αν και πλέων τα πράγματα πήραν μια άλλη κατεύθυνση αφού η συμφωνία άλλαξε το κλίμα στις αγορές. Δεν είμαι πλέον και τόσο αισιόδοξος για την απόφαση μου. Πιθανών το timing να ήταν λάθος.
Πολλές φορές την έχω πατήσει κλείνωντας έγκαιρα μια θέση και βλέποντας την στη συνέχεια εκεί που θέλω. Γνωμη μου ειναι να αφησεις τη θεση να εξελιχθει καθως βλεπω οτι στο 1hour η ισοτιμια χτυπα στην γραμμη αντιστασης που προηγουμενως ηταν στηριξης.
Ναι. Εννοείτε ότι θα αφήσω την θέση να τρέξει. Απλός με ανησυχεί εκείνο το ξέσπασμα των τιμών. Υπάρχει περίπτωση αυτό να επαναληφτεί κατά την διάρκεια της νύχτας όταν θα ανοίξουν Αυστραλία και Ιαπωνία. Δεν είμαι και γκουρού, αλλά αυτό το διαπίστωσα με την ασχολία μου έως τώρα.
Στο 1h δείχνει ότι μπορεί να σχηματιστεί H&S. To stop θα πρέπει να μπει πάνω από την κορυφή. Thomas τα λες αντίστροφα. Στο 61,8 διόρθωση και όχι στο 38,2.
Καλημέρα σας.
Έχω την εξής ερώτηση. Έχω ακόμα μια ανοιχτή θέση στο NZD/USD. Την θέση την άνοιξα την Πέμπτη 16.02 σε τιμή 0,83. Τώρα τι κάνω; Περιμένω ή κλείνω την θέση με σχετικά μικρές απώλειες; Λογικά με βάση τα ημερήσια candles παραμένω ανοιχτός στην θέση μου. Σωστά;
Φιλικά,
Αχιλλέας
Καλημέρα σας.
Έχω την εξής ερώτηση. Έχω ακόμα μια ανοιχτή θέση στο NZD/USD. Την θέση την άνοιξα την Πέμπτη 16.02 σε τιμή 0,83. Τώρα τι κάνω; Περιμένω ή κλείνω την θέση με σχετικά μικρές απώλειες; Λογικά με βάση τα ημερήσια candles παραμένω ανοιχτός στην θέση μου. Σωστά;
Φιλικά,
Αχιλλέας
Εγώ προσωπικά θεωρώ πως αν σπάσει καθοδικά το .8280 έχει να πάει μέχρι .8240-50. Αν πάλι αντιδράσει ανοδικά από το .8280 και διαμορφώσει βάση θεωρώ πως ίσως να πρέπει να κλείνατε κοντά στο break even σας.
Originally Posted by Konstantinos Anthis at FXCM Hellas
Εγώ προσωπικά θεωρώ πως αν σπάσει καθοδικά το .8280 έχει να πάει μέχρι .8240-50. Αν πάλι αντιδράσει ανοδικά από το .8280 και διαμορφώσει βάση θεωρώ πως ίσως να πρέπει να κλείνατε κοντά στο break even σας.
Θα περίμενα μια ανοδική αντίδραση από το 0,8250 που δεν θα έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο, αλλά σε καμία περίπτωση μην κλείσεις τη θέση σε αυτά τα επίπεδα.
Disclaimer: Trading foreign exchange on margin carries a high level of risk, and may not be suitable for all investors. The high degree of leverage can work against you as well as for you. Before deciding to trade foreign exchange you should carefully consider your investment objectives, level of experience, and risk appetite. The possibility exists that you could sustain a loss of some or all of your initial investment and therefore you should not invest money that you cannot afford to lose. You should be aware of all the risks associated with foreign exchange trading, and seek advice from an independent financial advisor if you have any doubts. Any opinions, news, research, analyses, prices, or other information contained on this website is provided as general market commentary and does not constitute investment advice. Forex Capital Markets LLC. will not accept liability for any loss or damage, including without limitation to, any loss of profit, which may arise directly or indirectly from use of or reliance on such information.